Uretrita, Uretrita – cauze, simptome, tratament

Uretrita nespecifica: simptome si tratament

Sus Uretrita decursul timpurilor, uretritele au fost clasificate de diversi autori dupa criterii diferite.

Epidemiologie

Pe masura dezvoltarii cercetarilor bacteriologice, epidemiologice si clinice, a fost posibila clasificarea uretritelor dupa alte criterii, ceea ce a permis o mai buna studiere a lor si posibilitatea unui tratament adecvat. Datorita particularitatilor pe care le au uretritele la cele doua sexe, unii autori le-au impartit in uretrite ale barbatului si uretrite ale femeii.

In cadrul femeii, ca o forma particulara a femeii varstnice, s-a descris uretrita senila, produsa de insuficienta ovariana.

Tot ca o forma specifica varstei, de data aceasta a barbatului tanar, autori mai vechi au descris sindromul cunoscut astazi sub denumirea de sindrom uretro-conjuctivo-sinovial, intalnit mai ales in perioada de ani. Intrucat gonococul uretrita fost si ramane cauza multor uretrite si uretrita faptul ca uretritele gonococice prezinta anumite caractere epidemiologice si clinice, majoritatea autorilor au clasificat uretritele in gonococice si negonococice.

In cadrul uretritelor negonococice au fost facute multiple clasificari in raport cugermenii descoperiti la examenele bacteriologice. S-a stabilit ca toate uretritele care nu sunt provocate de gonococ sa fie denumite uretrite negonococice si toate celelalte denumiri, ca uretrite banale, uretrite nespecifice, etc sa fie abandonate.

Uretrita: cauze, simptome şi remedii

De asemenea, s-a uretrita ca sindromul Fiessinger-Leroy-Reiter sa fie denumit sindrom uretro-conjuctivo-sinovial si sa fie cuprins in cadrul uretritelor negonococice. Astfel, uretritele se pot clasifica in doua mari categorii: - uretrite gonococice, cauzate de prezenta gonococului in uretra, - uretrite negonococice, cauzate de diferiti factori microbieni sau nemicrobieni.

uretrita o listă cu toate medicamentele pentru tratamentul prostatitei

In cazul uretritelor negonococice, in raport cu cauzele care le produc, se pot descrie urmatoarele grupe de uretrite: - uretrite microbiene: in marea lor majoritate sunt produse de o flora foarte variata, considerata banala adica obisnuitadar cu unele diferente calitative, privind diverse specii microbiene stafilococ, streptococ, enterococ, etc. De retinut ca nu orice uretrita face parte din uretrita uretritelor inframicrobiene - uretritele uretrita formeaza o grupa separata, datorita caracterelor clinice si epidemiologice pe care le au.

Sunt mult mai frecvente la femei si pot aparea si in alt mod decat pe cale veneriana de obicei, in urma tratamentului intens cu antibiotice.

uretrita tratamentul simptomelor prostatitei barbat chirurgie

Identificarea lor presupune culturi pe medii speciale, precum si manevre deosebite speciale, precum si manevre deosebite de recoltare a secretiilor : - uretritele parazitare au ridicat probleme datorita faptului ca uretrita autori nu le-au acceptat in totalitatea lor.

Parazitii incriminati sunt multiplii si au origini diferite, dar frecventa cea mai mare o are tricomonaza. In raport cu agentii cauzali, se impart, la randul lor in: mecanice, chimice si termice.

Despre uretrita, simptome, cauze

De remarcat faptul ca, foarte frecvent, uretritele traumatice se pot infecta si pot deveni uretrite microbiene, avand deci acelasi cadru nosologic. Ele se incadreaza in marea grupa a alergiei si, de uretrita, apar ca o reactie alergica la nivelul mai multor segmente ale aparatului urogenital vezica, ureter, uretra ; localizarea uretrala este dintre cele mai rare.

uretrita durere rinichi drept

Cuprinderea lor intr-o categorie aparte a incitat multiple discutii, datorita faptului ca nu erau acceptate doar ca o manifestare locala a bolii alergice. Sunt foarte rare si de multe ori trec chiar nerecunoscute de medic.

  1. Rumicoza cu prostatita
  2. Examenul bacteriologic - examinarea directă la microscopul optic a secrețiilor uretrale prelevate dimineața, la trezirea bolnavului din somn, înainte ca acesta să urineze, permite identificarea germenilor infecțioși.
  3. Remedii populare pentru tratamentul prostatitei
  4. Uretrita – cauze, simptome, tratament - freelinks.ro
  5. Uretrita la bărbați
  6. Închide Privacy Overview This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website.

In afara acestor grupe de uretrite negonococice, unii autori au mai descris inca o grupa si anume, uretritele de etiologie necunoscuta - in care intra toate uretritele, la care nu s-a putut evidentia o cauza. Probabil ca acestea sa faca parte din grupa celor inframicrobiene sau alergice, dar mijloacele si metodele paraclinice actuale de investigatie nu au descoperit cauza lor.

Este necesara precizarea ca in raport cu patogenia lor, uretritele negonococice se mai pot clasifica, din punct de vedere epidemiologic in: - veneriene, care apar in urma unui raport sexual si sunt provocate de o flora microbiana foarte variata - uretrita, intalnite frecvent la bolnavi cu infectii urinare cronice, in urma exploatarilor uretrale facute in conditii septice la pacientii cu stricturi pe uretra, la purtatorii de sonde uretrale sau la persoane care au facut tratament indelungat cu antibiotice.

Din punct de vedere clinic - uretrita, uretritele se impart in acute si cronice. Caracterele lor si toata simptomatologia vor mers împotriva prostatitei descrise in cadrul manifestarilor clinice.

Ce este uretrita?

Retinem doar faptul ca, cronicizarea poate surveni atat dupa gonoreea incorect tratata sau complicata cat si dupa orice alta uretrita negonococica.

Mod de transmitere Sus In afara cazurilor de transmitere descendenta prin urina infectata ce vine din caile urinare superioare, modul de transmitere a uretritelor, in marea majoritate urinare lungă cazurilor, ramane raportul sexual calea veneriana. La femeie, aceasta cale este considerata ca fiind cea mai frecventa, iar la barbat este considerata obligatorie.

Pentru acest motiv, examinarea uretrita tratamentul se vor face la ambii parteneri. Daca tratamentul se face succesiv nu va da rezultate. Trasmiterea extravaginala este posibila in cazul unor perversiuni sexuale, numai daca germenul poate supravietui intr-un astfel uretrita mediu.

Contaminari extrasexuale sunt posibile, mai ales in cauzele parazitilor uretrita in special pentru tricomonaza.

The increasing incidence of persistent or recurrent urethritis might be explained by the emergence of microorganisms resistant to the latest treatments available. In this review we aim to provide a general overview of the therapeutic management of persistent and recurrent urethritis, according to the most recent international recommendations.

Explicatia consta in faptul ca parazitul poate exista, dupa unii autori, sub forma de pseudochisturi, care uretrita ajunge in caile genitale ale femeii prin obiecte de toaleta, lenjerie, apa, etc. In concluzie, calea veneriana ramane modul cel mai constant de contaminare pentru toate uretritele atat la barbat cat si la femeie, calea extragenitala fiind o exceptie. Rezervorul de infectie pentru majoritatea uretritelor il constituie femeia contaminata.

uretrita secretie uretrala

In majoritata cazurilor ea nu prezinta fenomene evidente de infectie uretrita astfel un purtator aparent sanatos al agentului sau agentilor infectiosi corespunzatori.

Doar in gonoreea cronica si in infectia cu Trichomonas Vaginalis, partenerele au o vaginita sau o uretrita cu acesti germeni. Si barbatul poate fi rezervorul unor germeni etiologici ai uretritei. Prin cantonarea acestora la nivelul acinilor prostatei sau chiar la nivelul epididimuluibarbatul poate transmite boala partenerelor, fara a prezenta semne evidente de uretrita.

De aceea, in toate acuzele urinare sau perineale ale barbatului se va avea in vedere si posibilitatea existentei unor rezervoare de uretrita. In anumite zone uretrita globului, uretritele apar sub forma endemica datorita promiscuitatii populatiei, conditiilor precare de viata si lipsei oricarei educatii sanitare.

Cauze Sus Etiologia uretritelor cunoaste cauze foarte diverse.

Лечение уретрита

Multitudinea si diversitatea factorilor cauzali a facut sa se adminta ca uretritele in general, alcatuiesc un sindrom cu aspecte etiologice si manifestari uretrita variate. Primele date aparute in literatura asupra unor factori etiologici in uretrite apartin lui A.

Donne care in a descris prezenta parazitului Trichomonas vaginalis in secretia uretrala.

Care sunt simptomele uretritei nespecifice?

Uretrita cu perfectionarea tehnicilor de laborator se imbunatatesc si metodele de cercetare a agentilor cauzali ai uretritelor, iar numarul lor creste treptat. Acest fapt determina organizarea unei serii de consfatuiri, simpozioane si congrese pentru sistematizarea si tratamentul uretritelor.

Dintre cauzele care pot produce uretrite se citeaza: microbi, inframicrobi, ciuperci, paraziti, traumatisme si alergeni. Microbii ca factori cauzali ai uretritelor sunt foarte diversi.

Revista care te menține sănătos

Pe primul plan prin frecventa, contagiozitatea si complicatiile pe care le poate produce se situeaza gonococul. Pentru acest motiv uretrita gonococica s-a clasificat separat de restul uretritelor microbiene.

Gonococul este un coc reniform, asezat in diplo, opus prin fetele sale concave si care masoara intre 0. Uretrita dispune in grupe, se impregneaza usor cu albastru de metilen si este gram negativ.

Navigare principală

Acest ultim caracter il diferentiaza de pseudogonococi. In structura lui antigenica s-a descris un antigen somatic comun si un antigen de suprafata piliar care este specific si labil. Prezenta antigenului piliar specific permite uretrita unor reactii serologice specifice pentru identificarea lui, dar acestea sunt valabile numai pentru culturile uretrita ore.

Odata cu disparitia antigenului capsular, uretrita serologice devin nespecifice, fiind produse numai de antigenul somatic, comun. Frecventa crescuta a gonoreeica si aspectul sau clinic ce prezinta unele modificari, au fost puse pe seama modificarilor de sensibilitate sau chiar a unor structuri antigenice.

Din deşeu, panaceu: 7 remedii din coji de ceapă Uretrita este o infecţie a uretrei, canalul care face legătura între vezica urinară şi exterior, folosind la eliminarea urinei. Printre cauzele afecţiunii se numără: microbii stafilococi, streptococi, enterococi etc.

Mai multe despre acest subiect